Descriere
Prin introducerea noii generații de aparate, EZIDRI FD 1000 DIGITAL, firma HYDRAFLOW INDUSTRIES LIMITED a introdus pe piaţă o familie de produse care întrec orice alt produs existent în domeniu, pâna acum. Nici un alt uscător nu posedă acele tehnologii, specifice secolului 21, cu care putem produce cu uşurinţă alimente uscate de calitate nutritivă superioară, gustoase, hrănitoare și FĂRĂ UTILIZAREA DE CONSERVANŢI SAU ADITIVI, cu ajutorul unei tehnologii performante.
Aparatul în sine este prietenos utilizatorului, temperatura se poate regla de la 30 grade C la 70 grade C, cu ajutorul butoanelor prin atingere repetată, fiind indicată de un afiş aj clar, vizibil. De asemenea, se poate regla și timpul de utilizare al aparatului, de la o ora la 48 ore, iar după 48 ore trece automat pe la temperatura de 30 grade C, fiind dotat cu un program de anti-hidratare, produsul uscat fiind imposibil să se rehidrateze cu umiditatea din aer.
Parametri tehnici
Uscarea uniformă, precisă este asigurată de un microprocesor şi un PLD (Programmable Logic Device) încorporat. Soluţia tehnică EZIDRI, adică uscarea cu un curent de aer încălzit, la suprafața etajului și sub etaj, precum și prin orificiile destinate recirculării aerului la capătul etajelor, face posibilă extinderea semnificativă a capacităţii aparatului până la 30 etaje. Astfel EZIDRI FD 1000 DIGITAL deține proprietăţi tehnice care permit uscarea rapidă, uniformă și cu un consum minim de energie.
EZIDRI FD 1000 DIGITAL este cel mai economicos uscător existent în comerţ deoarece materialele utilizate la fabricarea lui sunt de o calitate excepţională, iar în procesul de fabricaţie sunt respectate cele mai severe standarde de calitate. Acest model beneficiază de un termen de garanţie de 24 luni.
EZIDRI FD 1000 DIGITAL este format din: o bază, 5 etaje, o sită, o tavă plată interioară și capacul. Pachetul mai conţine manualul de utilizare în limba română. Pentru uscarea de role de fructe, carne şi supe numărul maxim de tăvi recomandate este de 15. Dacă uscăm fructe, legume şi felii de carne de vită atunci se recomandă maxim de 25 etaje, iar pentru plante medicinale, ierburi, flori se pot utiliza 30 etaje. Asta nu înseamnă că nu se poate usca regulat pe 30 etaje, doar că uscare nu va fi perfect uniformă pe ultimele etaje.
Deoarece acest model este dotat cu un termostat electronic, consumul de energie mediu pe oră, într-un ciclu mediu de uscare de 12 ore, corespunde cu jumătatea puterii nominale a aparatului în cazul EZIDRI FD 1000 DIGITAL. De aici rezultă că este mai economică uscarea simultană a mai multe tăvi de alimente cu toate că aparatul funcţionează şi cu o singură tavă, dar consumul de energie este acelaşi în ambele cazuri. În caz de pauză de curent: după pauza de curent EZIDRI ULTRA FD 1000 își reia ciclul setat anterior.
ETAJE: un strat de cca. 0,5 cm din ce dorim să uscăm se poate aşeza pe etaj. Apoi se aşează peste baza aparatului primul etaj care contine o tava plată în interior, pentru a nu permite intrarea în interiorul aparatului de lichide sau bucați din alimentele pe care dorim să le uscăm, apoi se așează etajele, unul peste altul şi se acoperă la final cu capacul.
SITĂ FLEXIBILĂ: sita se poate aşeza pe etaj şi datorită flexibilităţii, alimentele uscate şi întărite se pot îndepărta cu uşurinţă. De asemenea, recomandăm utilizarea sitei dacă doriţi să uscaţi alimente tăiate atât de mărunt încât există pericolul ca bucăţile să se strecoare printre gratiile tăvilor.
TAVĂ PLATĂ: aceasta se utilizează la prepararea rolelor de fructe, a cărnurilor şi a supelor uscate sau a fructelor zemoase. Înainte de utilizare se vor unge în strat foarte subţire cu ulei, atât cât să permită fructelor uscate să se desprindă foarte ușor de tava plată. De asemenea se recomandă aşezarea unei tăviţe în etaj la uscarea cărnurilor marinate, la uscarea plantelor medicinale, a condimentelor şi a florilor mărunte sau cu petale mărunte. Pentru uscarea fructelor foarte zemoase se recomanda utilizarea acestora pentru a preveni scurgerea de lichide în compartimentul motorului, fapt care poate provoca arderea acestuia.
Uscatoare de fructe si legume
Tratarea prin uscare este o modalitate de conservare foarte veche. Pe vremuri aceste operaţiuni au fost costisitoare în timp şi muncă. Gospodinele moderne nu mai pot consacra atâta timp şi energie pentru conservare cum făceau străbunicele noastre. Dar uscarea este şi astăzi o metodă economică şi practică. Unde în grădină se produce necesarul de fructe şi legume merită ca acestea să fie stocate şi pentru iarnă sub formă uscată. În acest scop a dezvoltat firma Hydraflow familia de produse EZIDRI, pentru uscat fructe şi legume.
Temperatura se poate regla din 5 in 5 grade, de la 0-65.
Uscatorului contine in 5 tavite:
- in prima tavita se gaseste o alta tavita plata, care este destinata polenului;
- in a doua tavita se gaseste deasemenea o alta tavita, recomandata pentru coacaze, afine
- restul sunt destinate fructelor si legumelor.
TAVI: se pot aseza un rand de fructe sau legume (ideal 0.5 cm grosime);
SITA FLEXIBILA: se poate aseza in tava si se foloseste pentru uscarea produselor mai mici pentru a se putea manipula mai usor;
TAVITA PLATA: este OBLIGATORIU sa se aseze pe prima tava asezata in uscator pentru a evita scurgerea in interiorul aparatului a diferitelor produse care sunt in curs de uscare. Se aseaza in tava, apoi se incarca, apoi se aseaza in uscator si se foloseste pentru uscarea rolelor de fructe sau carne, doar ca se aplica un strat subtire de ulei in prealabil.
Se pot achizitiona tavite suplimentare, pana la 30.
Cateva retete pe care poti sa le aplici
Paine din seminte de IN
-1 cana seminte in
-½ cana seminte in, inmuiate pentru 10 min
-1 cana nuci sau migdale crude
-1 Lg ulei masline
-sare dupa gust
-apa filtrata
Mod de preparare,
Semintele de in se dau printr-o rasnita de cafea, iar cele de migdale sau nuci se maruntesc pe cat posibil, sau transforma in faina.Se pregateste o tava la uscatorul de fructe pe care se aseaza o foaie cerata. Toate se amesteca pana la consistenta unui aluat tare, putin faramicios si se intinde pe folia cerata folosindu-se o paleta umezita si mana la nevoie. Se imparte si taie foaia de paine cu un cutit, pentru a fi usor de intors in cateva ore. Se usuca pentru 6 -8h sau mai putin in functie de consistenta dorita. Painea se poate pastra la frigider in folie de plastic sau cutii inchise etans pentru mai mult de 3 saptamani. Painea se poate face din orice fel de seminte, grane incoltite, cu mirodenii sau fara, dulce, sarata, mai uscata sau mai groasa;.
Stefan Fodor,
Un produs care isi face treaba!
A fost util acest review?