0784 203 062 office@bewater.ro
Selectează o Pagină

 

Aromaterapia este o ramura a medicini naturiste care utilizeaza materiale vegetale si uleiuri din plante pentru obtinerea asa numitelor uleiuri esentiale, acestea sunt folosite pentru imbunatatirea stari psihice, spirituale si fizice.

Sunt folosite inca din Antichitate  in diverse scopuri cum ar fi de la vindecarea ranilor pana la procesele de infrumusetare. Ea ajuta in mod indirect sistemul imunitar sa se regenereze si sa se imbunatateasca, in acest moment aromaterapia este folosita in diverse moduri: difuzare aeriana, inhalare si aplicatii locale.

Cum ajuta aromaterapia la imbunatatirea sanatatii mintale?

Sunt anumite studii care au aratat ca aromaterapia ajuta la detensionarea si relaxarea corpului acest lucru este demonstrat prin corelatia care exista intre sistemul olfactiv si aceea parte a creierului care are sub control starile de anxietate si frica, astfel sunt inlaturate stresul si depresia.

Simpla inhalare a acestor uleiuri esentiale ajuta la obtinerea unei stari emotionale echilibrate acest lucru avand efect si asupra fizicului.

Difuzia uleiurilor ajuta la indepartarea anxietati din spatii, cum ar fi saliile de asteptare aceste uleiuri sunt: lemongrass, anason sau lemn de santal; in afara de aceste uleiuri sunt multe altele care au diverse scopuri.

Uleiurile esentiale se absorb foarte usor in piele, modalitatile de aplicare sunt prin masaje terapeutice, comprese, tratamente faciale si desigur imbaieri terapeutice.

Cum contribuie aromaterapia la echilibrul fizic?

Pielea este organul cel mai intins al corpului uman, uleiul esential cel mai potrivit este cel de lavanda care are ca efect in urma utilizari: curatarea, deodorizarea, tonifierea si echilibrarea pielii.

Stim cu toti efectele stresului asupra intregului organism mai ales efectele asupra inimi care duc la cresterea tensiuni arteriale, aceasta poate fi controlata si redusa prin utilizarea aromaterapiei. Uleiurile esentiale de asemenea pot fi utilizate in dificultatile respiratiei sau durerile musculare.

Folosirea metodei de difuzie va va ajuta sa aveti si un somn linistit si profund, acest lucru a fost dovedit in urma unui studiu efectuat pe anumite persoane care foloseau somnifere pentru a putea adormi, in camera respective s-a raspandit aroma de lavanda si au avut somnul dorit fara a apela la alte metode.

Care sunt efectele aromaterapiei la nivelul spiritului?

Din timpuri stravechi uleiurile esentiale sunt folosite in meditatie si rugaciune, acestea produc o respiratie inceata si regulata, utilizand acestea poti ajunge mai departe, unde nici nu ti ai imaginat in calatoria ta spiritual.

Uleiurile esentiale folosite sub diverse moduri ne ajuta sa ne echilibram din punct de vedere mental, fizic si spiritual.

Afla mai multe despre produse de aromaterapie:

http://www.bewater.ro/toate-produsele?c=aromat